Επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους ζώντες οργανισμούς

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στους ζώντες οργανισμούς

Χριστάκης, Σωτήριος

Οι επιπτώσεις της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας στους ζώντες οργανισμούς και κυρίως στους ανθρώπους είναι ένα θέμα μείζον σήμερα. Και ενώ η τεχνολογία βελτιώνεται το πρόβλημα μεγαλώνει. Η τεχνολογία σχετίζεται άμεσα με την αύξηση της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, οι υπολογιστές, τα κινητά, οι φούρνοι μικροκυμάτων, είναι κάποια από τα παραδείγματα της ανάπτυξης της τεχνολογίας που έχουν σχέση με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Αυτό είναι και το θέμα στην εργασία μας. Οι πηγές της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και οι επιπτώσεις αυτής στους ζώντες οργανισμούς. Με την πάροδο των χρόνων έχουν γίνει πολλές έρευνες και μελέτες για αυτό το θέμα, ώστε να βρεθεί η σχέση μεταξύ της τεχνολογίας και της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, να βρεθούν οι πηγές της και εάν όντως έχουν συνέπειες στους ζώντες οργανισμούς και ποιες είναι αυτές. Έχουν γραφτεί άρθρα και σεμινάρια, ώστε να ενημερώσουν το κοινό για τα αποτελέσματα των διαφόρων μελετών και να επιστήσουν την προσοχή του στα θέματα που πρέπει να προσέχουν και τι να αποφεύγουν. Η εργασία αυτή βασίζεται σε αυτές τις μελέτες, έρευνες, σεμινάρια, διαλέξεις και άρθρα που έχουν δημοσιευθεί με σκοπό την σωστή απεικόνιση του μείζονος αυτού θέματος, τις πηγές του και τις συνέπειές του. Γίνεται μια εισαγωγή στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, το τι είναι ακριβώς, τις κατηγορίες της, πώς δημιουργούνται, τα χαρακτηριστικά της και συνοπτική καταγραφή των συνεπειών της. Ακολουθεί ανάλυση των πηγών της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας και των συνεπειών της στους ζώντες οργανισμούς και κυρίως στους ανθρώπους. Η ανάλυση διαχωρίζεται ανά τμήματα, στις διχασμένες απόψεις που επικρατούν πάνω στο θέμα των αρνητικών συνεπειών.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρομαγνητικα κύματα
Ακτινοβολία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.