Οι διεθνείς εμπορικές επιπτώσεις της εισόδου της Κίνας στον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Οι διεθνείς εμπορικές επιπτώσεις της εισόδου της Κίνας στον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου

Πουρσανίδου, Κατερίνα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου είναι μια ένωση κρατών με κοινά οικονομικά συμφέροντα που προσπαθεί μέσα από συζητήσεις να εξισορροπήσει τυχόν ανισορροπίες στο εμπόριο μεταξύ των μελών της και να εξομαλύνει τις διαδικασίες καθυστέρησης και εμπόδια που εγείρονται στο διεθνές εμπόριο. Γενικώς, προσπαθεί να απελευθερώσει το εμπόριο παντού για όλους. Μέχρι σήμερα, υπήρχε μια ισορροπία στο διεθνές εμπόριο μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων κρατών. Αυτή την ισορροπία τώρα, φοβούνται πολλοί πως θα την διαταράξει η είσοδος της Κίνας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου που έγινε το 2001. Η Κίνα είχε μια μακρά οικονομική ιστορία ισχύος, που τους τελευταίους αιώνες παράκμασε. Από την Πολιτιστική Επανάσταση του Μάο μέχρι σήμερα, έχουν γίνει τόσες ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα, που σήμερα η Κίνα χαρακτηρίζεται ως η νέα υπερδύναμη του μέλλοντος. Οι ρυθμοί ανάπτυξής της ξεπερνούν οποιασδήποτε άλλης χώρας και οι προοπτικές της φαίνονται άπειρες.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμπορικές σχέσεις
Εμπορεύματα - Μεταφορές
Εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.