Ηλεκτρονική ψηφοφορία: τάσεις και προοπτικές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Ηλεκτρονική ψηφοφορία: τάσεις και προοπτικές

Χρύσανθου, Χρήστος
Ογκανησιάν, Άρτεμης

Το πιο ισχυρό σύμβολο μιας δημοκρατίας είναι η συμμετοχή των πολιτών στην ελεύθερη και δίκαιη εκλογή των αντιπροσώπων που θα τους κυβερνήσουν. Εκείνοι που αναγνωρίζουν μια «κρίση στη δημοκρατία» χρησιμοποιούν σαν βασικό τους επιχείρημα τη μειωμένη προσέλευση στις εκλογές. Ενώ τα αίτια της μειωμένης προσέλευσης μπορεί να σχετίζονται με την έλλειψη άλλων μορφών συμμετοχής, η ψηφοφορία θεωρείται ως η πράξη που καθορίζει τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, της κυβέρνησης και της δημοκρατίας. Υπό αυτήν τη έννοια, η ηλεκτρονική ψηφοφορία παίρνει έναν ισχυρό συμβολικό ρόλο στην ηλεκτρονική δημοκρατία. Ένα σύγχρονο ηλεκτρονικό σύστημα της δημοκρατικής διακυβέρνησης φαίνεται να απαιτεί κάποιο είδος εκσυγχρονισμού της διαδικασίας της ψηφοφορίας, είτε μέσω των ηλεκτρονικών μεθόδων καταμέτρησης,είτε μέσω της απομακρυσμένης ψηφοφορίας με τη χρήση του διαδικτύου.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσια διοίκηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.