Συναρμολόγηση και αναλυτικός υπολογισμός μελών γερανού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Συναρμολόγηση και αναλυτικός υπολογισμός μελών γερανού

Σαμαράς, Γεώργιος

Οι γερανοί είναι μηχανήματα ασυνεχούς μεταφοράς τα οποία μπορούν να σηκώσουν κατεβάσουν και να μεταφέρουν φορτία. Το φορτίο αναρτάται σε ένα μέσο πρόσδεσής ή παραλαβής φορτίου (συρματόσχοινο, αλυσίδα, αρπάγη, λαβίδα, ηλεκτρομαγνήτης κλπ.). Οι γερανοί μπορούν να κινούνται σε σιδηροτροχιές η ελεύθερα (γερανοφόρα οχήματα), να είναι σταθεροί σε μια συγκεκριμένη θέση ή τοποθετημένοι πάνω σε πλωτό μέσο. Η κατάταξη τους κατά είδος και χρήση δίνεται στο DIN 15001. Τη χαλύβδινη κατασκευή στους γερανούς αποτελούν στοιχειά όπως κεραίες, υποστηρίγματα, πυλώνες, φορείς, πλαίσια κυλιομένων φορείων όπου πρέπει συχνά να διοχετευθούν μεγάλες δυνάμεις και ροπές σε πολύ μικρό χώρο με ευνοϊκό από πλευράς καταπόνησης τρόπο. Πρόκειται κατά κανόνα για συγκολλητές κατασκευές σε μορφή συμπαγή, δικτυώματος ή κιβωτίου από χάλυβες κατασκευών κατά προτίμηση από St 37-3 η St 52-3 που καταπονούνται δυναμικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Μεταφορικά μηχανήμτα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.