Κίνα : από το Μάο στον καπιταλισμό, στρατηγικές ανάπτυξης, προβλήματα και σχέσεις με την Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Κίνα : από το Μάο στον καπιταλισμό, στρατηγικές ανάπτυξης, προβλήματα και σχέσεις με την Ελλάδα

Πλωμαρίτου, Σταματία

Η Κίνα είναι μια χώρα με μεγάλη και πολύ παλιά ιστορία. Και όπως ξέρουμε από την παγκόσμια ιστορία όλα είναι κύκλος, υπάρχει η άνοδος και η κάθοδος στις χώρες συνεχόμενα και επαναλαμβανόμενα. Στο πρώτο κεφάλαιο αναφέρεται πως ήταν η Κίνα μέχρι και πριν τριάντα χρόνια, η ανάγκη για ανάπτυξη και μεταρρυθμίσεις, οι αποφάσεις που πάρθηκαν ανά χρονικές περιόδους στην πορεία της ανόδου, ποιες συγκεκριμένες στρατηγικές αναπτύχθηκαν, η σημερινή κατάσταση σε πολλούς τομείς της οικονομίας, τα μελλοντικά σχέδια, και το αντίκτυπο της νέας φάσης. Στο δεύτερο κεφάλαιο αναπτύσσεται λεπτομερώς η δημιουργία μιας πόλης πρότυπο Ειδικής Οικονομικής Ζώνης. Πρόκειται ουσιαστικά για τα πρώτα παράθυρα που ανοίχτηκαν στον έξω κόσμο και εν μέρει επρόκειτο για πόλεις καθρέφτες της νέας χώρας που αναπτύσσεται. Τέλος αναφέρεται ποια προβλήματα μπορούν να δημιουργηθούν από την τόσο γρήγορη ανάπτυξη Κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό και για το μέλλον αυτής. Τέλος στο τρίτο κεφάλαιο επισημαίνεται η σχέση της Κίνας με την δική μας χώρα, ποιοι δεσμοί την ενώνουν και ποια τα μελλοντικα σχέδια και από τις δύο πλευρές. Αναφέρεται πόσο σημαντική είναι η συνεργασία αυτών των χωρών και για την Κίνα αλλά πολύ περισσότερο για τη Ελλαδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Επενδύσεις, Ξένες
Στρατηγικός σχεδιασμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.