Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Κόλληση με robot

Χρηστίδης, Δημήτριος
Πραφτσιάρης, Ζήσης

Κατ' αρχήν η λέξη ρομπότ προέρχεται από τη σλαβική λέξη «robota», που σημαίνει σκληρή δουλειά, που δηλώνει ακριβώς την επιθυμία του ανθρώπου για τον προορισμό του ρομπότ. Το ρομπότ είναι μια γενικής χρήσης αυτόματη μηχανή με αρκετούς άξονες κίνησης, των οποίων οι κινήσεις, περιστροφικές ή γραμμικές είναι ελεύθερα προγραμματιζόμενες. Οι κινήσεις των αξόνων ελέγχονται συνήθως από αισθητήρες. Τα ρομπότ εφοδιάζονται με διάφορα εργαλεία με τα οποία εκτελούν διάφορες εργασίες. Η κατασκευή και η χρήση των ρομπότ βρίσκεται σε εξέλιξη, Στόχος του ανθρώπου είναι να απαλλαγεί από κάθε βαριά και μονότονη εργασία. Στη φαντασία του έχει πλάσει και ανθρωπόμορφα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη, που είναι υπηρέτες του.

Thesis
NonPeerReviewed

Ρομποτική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.