Διαδικασία κατασκευής καλουπιών Injection = The construction process of Injection molds

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Διαδικασία κατασκευής καλουπιών Injection = The construction process of Injection molds

Κυριακίδης, Δημήτριος
Συμεωνίδης, Αλέξανδρος

Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η μεθοδολογία κατασκευής ενός καλουπιού injection από τον σχεδιασμό του, στην παραγγελία των πρώτων υλών μέχρι και στην εφαρμογή του στην παραγωγική διαδικασία για την κατασκευή πλαστικών τεμαχίων. Η εργασία έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητή από κάθε αναγνώστη με σκοπό να τον μυήσει στην μεθοδολογία κατασκευής καλουπιών. Τα κεφάλαια της εργασίας μας καθορίζονται από τα πραγματικά βήματα που ακολουθούνται στις βιομηχανίες ώστε να κατασκευαστεί ένα καλούπι injection το οποίο θα είναι λειτουργικό και θα βρίσκεται εντός των απαιτήσεων που έχει ορίσει ο πελάτης. Συγκεκριμένα στα πρώτα κεφάλαια αναλύεται η διαδικασία σχεδιασμού και έγχυσης και η εργασία τελειώνει με τον τελικό υπολογισμό του κόστους κατασκευής με σκοπό να ελέγξουμε αν είναι συμφέρον να κατασκευαστεί.

Thesis
NonPeerReviewed

Μηχανουργική τεχνολογία (χύτευση, καλούπια, πρέσσες, τόρνοι)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.