Διαδικασία κατασκευής καλουπιών Injection = The construction process of Injection molds

Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας   

Αποθετήριο :
@νάκτησις   

δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*



Διαδικασία κατασκευής καλουπιών Injection = The construction process of Injection molds

Κυριακίδης, Δημήτριος
Συμεωνίδης, Αλέξανδρος

doctoral
Thesis (BSc)
Thesis

2010

2010


Στην παρούσα εργασία περιγράφεται η μεθοδολογία κατασκευής ενός καλουπιού injection από τον σχεδιασμό του, στην παραγγελία των πρώτων υλών μέχρι και στην εφαρμογή του στην παραγωγική διαδικασία για την κατασκευή πλαστικών τεμαχίων. Η εργασία έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνεται κατανοητή από κάθε αναγνώστη με σκοπό να τον μυήσει στην μεθοδολογία κατασκευής καλουπιών. Τα κεφάλαια της εργασίας μας καθορίζονται από τα πραγματικά βήματα που ακολουθούνται στις βιομηχανίες ώστε να κατασκευαστεί ένα καλούπι injection το οποίο θα είναι λειτουργικό και θα βρίσκεται εντός των απαιτήσεων που έχει ορίσει ο πελάτης. Συγκεκριμένα στα πρώτα κεφάλαια αναλύεται η διαδικασία σχεδιασμού και έγχυσης και η εργασία τελειώνει με τον τελικό υπολογισμό του κόστους κατασκευής με σκοπό να ελέγξουμε αν είναι συμφέρον να κατασκευαστεί.

Μ > Μηχανουργική τεχνολογία (χύτευση, καλούπια, πρέσσες, τόρνοι)

Μηχανουργική τεχνολογία (χύτευση, καλούπια, πρέσσες, τόρνοι)

Ελληνική γλώσσα

Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών > Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού ΤΕ (Κοζάνη) > Κατεύθυνση Μηχανολόγων Μηχανικών ΤΕ
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.