Ατμοηλεκτρικός σταθμός Αγίου Δημητρίου Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Ατμοηλεκτρικός σταθμός Αγίου Δημητρίου Κοζάνης

Σάμιος, Βασίλειος

Στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στους νομούς Κοζάνης και Φλώρινας είναι εγκατεστημένοι έξι (6) σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής, πέντε λιγνιτικοί και ένας υδροηλεκτρικός, με 20 μονάδες παραγωγής και συνολική εγκατεστημένη ισχύ 4.425 MW, που η εγκατάσταση τους έγινε διαδοχικά από το 1959 μέχρι το 1998. Ένας από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, είναι ο Ατμοηλεκτρικός σταθμός Αγ. Δημητρίου Κοζάνης σε υψόμετρο 678 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στην Εθνική οδό Κοζάνης Θεσσαλονίκης και σε απόσταση 18 χιλιομέτρων από την πόλη της Κοζάνης. Ο σταθμός έγινε στη περιοχή, λόγω της ανεύρεσης κοιτασμάτων λιγνίτη, που σαν καύσιμο είναι η πρώτη ύλη για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατμοηλεκτρικοί σταθμοί
Ηλεκτρική ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.