Δερματοστιξία, σωματοστιξία ως κοινωνιο-ψυχολογική έκφραση

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Δερματοστιξία, σωματοστιξία ως κοινωνιο-ψυχολογική έκφραση

Δοκοπούλου, Βασιλική

Η δερματοστιξία – σωματοστιξία είναι μια συνήθεια που ξεκίνησε πριν από χιλιάδες χρόνια. Με το πέρασμα των χρόνων πέρασε από διάφορες διακυμάνσεις, από πράξη που στην αρχή είχε τελετουργικό και μαγικό χαρακτήρα, έγινε τρόπος έκφρασης και εξελίχτηκε σε μόδα. Πολλοί νέοι κυρίως άνθρωποι επιλέγουν τα τατουάζ , για να διακοσμήσουν το σώμα τους και να εκφράσουν τα συναισθήματα τους ,τον ψυχισμό τους, την αντίδραση τους και τη διαφορετικότητα τους. Είναι μια μορφή τέχνης που κατακτά όλο και περισσότερους θαυμαστές άντρες και γυναίκες. Παλιότερα το τατουάζ δεν είχε καλή φήμη, χωρίς αυτό να σημαίνει πώς σήμερα η μόδα το έχει απενοχοποιήσει εντελώς. Η ελληνική κοινωνία δεν έχει ξεπεράσει τα ταμπού που έχει ως προς τις δερματοστιξίες. Μεγάλη μερίδα της ελληνικής κοινωνίας τα αποδοκιμάζει και κατακρίνει τα άτομα που διαθέτουν.

Thesis
NonPeerReviewed

Κοινωνικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.