Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Φυσικό αέριο = Natural gas

Βασιλονικόλου, Μαρία

Ο όρος φυσικό αέριο χρησιμοποιείται για να περιγράψει μείγματα αερίων υδρογονανθράκων και μη, που βρίσκονται σε υπόγεια δοχεία από ιζηματογενή πετρώματα. μερικές φορές μαζί με το πετρέλαιο. Η πλειοψηφία των πηγών φυσικού αερίου βρίσκεται ανεξάρτητα από τις πετρελαιοπηγές, και είναι γνωστό σαν μη εξαρτημένο αέριο για να διαχωριστεί από το εξαρτημένο αέριο. Το εξαρτημένο αέριο μπορεί να βρεθεί σε στρώματα πάνω από το πετρέλαιο, ή καθότι υπάρχει αέριο, διαλυμένο υπο πίεση στο ακατέργαστο πετρέλαιο. Ο λόγος αερίου/πετρελαίου συνήθως εκφράζεται σε κυβικά πόδια αερίου, μετρημένος σε κανονική πίεση και θερμοκρασία (15°C και 760mmHg) για κάθε βαρέλι πετρελαίου. Το εξαρτημένο αέριο πιστεύεται ότι έχει προέλθει όπως και το πετρέλαιο. Από οργανικά υλικά που δημιουργήθηκαν από τις αντιδράσεις των υπολειμμάτων των φυτών και θαλάσσιων ζώων που θάφτηκαν στα ιζηματογενή πετρώματα. Το μη εξαρτημένο αέριο έχει παραχθεί από φυτικά υλικά, πιθανώς από την φυσική αεριοποίηση του κάρβουνου σε μεγάλα βάθη.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυσικό αέριο
Βιομηχανία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.