Η παγκοσμιοποίηση ως οικονομικό φαινόμενο και οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η παγκοσμιοποίηση ως οικονομικό φαινόμενο και οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί

Σπανός, Κωνσταντίνος

Η εργασία την οποία σας παρουσιάζω έχει ως αντικείμενο εξέτασης την παγκοσμιοποίηση ως οικονομικό φαινόμενο καθώς επίσης και την σχέση της με τους διεθνείς οργανισμούς. Καταρχάς έγινε μια προσπάθεια προσέγγισης του όρου παγκοσμιοποίηση το οποίο όμως σχετίζεται άμεσα με την έμφυτη κλίση των επιδιώξεων της ανθρώπινης ύπαρξης. Aαναφέρεται στην εξέλιξη της παγκοσμιοποίησης την διαμόρφωση της διεθνούς αγοράς καθώς και τον ρόλο ορισμένων παραμέτρων όπως επιτοκίων, Αμερικανικού νομίσματος, μεταφορά τεράστιων ποσών(χρηματοοικονομία),διεθνείς συνεργασίες, ανταλλαγή πληροφοριών και γνώσεων, διεθνών σχέσεων και διεθνοποιημένων υπηρεσιών. Eπιχειρείται μια ανάλυση της οικονομικής πολιτικής σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης η οποία μπορεί να ανοίξει προοπτικές για περιορισμό της ανεργίας της χρηματοπιστωτικής κρίσης ακόμα κ της οικολογικής υποβάθμισης εφ όσον όμως το χρήμα η εργασία και η φύση γίνουν αντικείμενα κοινωνικής ρύθμισης. Διαπραγματεύεται τις σχέσεις παγκοσμιοποίησης και κοινωνικού κράτους. Μετά από μια ιστορική αναδρομή του κοινωνικού κράτους καθώς και της δομής αυτού, έχοντας παράδειγμα το σκανδιναβικό μοντέλο οδηγείται στο συμπέρασμα της εναρμόνισης μιας ανταγωνιστικής οικονομίας με το κοινωνικό κράτος. Επισης πραγματοποιείται μια αναφορά στις συνθήκες εργασίας (Ε.Ε) την απαξίωση της καθώς και στο φαινόμενο της ανεργίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνείς οργανισμοί
Παγκοσμιοποίηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.