Σύγχρονη τεχνολογία αυτοκινήτου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Σύγχρονη τεχνολογία αυτοκινήτου

Κορονέλλος, Αλέξανδρος
Τσαρτσιταλίδου, Ανθή

Στην εργασία αυτή είναι καταγεγραμμένη η τεχνογνωσία και η αντίληψη των μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών σχετικά με το βιομηχανικό προϊών που ονομάζεται αυτοκίνητο. Από την ερευνά μας, διαπιστώσαμε ότι οι ευρωπαίοι κατασκευαστές αυτοκίνητων βρίσκονται αρκετά χρόνια μπροστά από τους ιάπωνες και ακόμη περισσότερα από τους αμερικανούς σε θέματα οδηγικης άνεσης και εργονομίας. Ο κάθε λαός, ανάλογα με τις ανάγκες, την κουλτούρα και την νομοθεσία του, έχει αναπτύξει διαφορετικής φιλοσοφίας οχήματα που τον εξυπηρετούν καλύτερα. Οι αμερικανοί εστιάζουν στο να κατασκευάζουν ογκώδη αμαξώματα και κινητήρες μεγάλου κυβισμού αλλά περιορισμένης ιπποδύναμης επειδή φορολογούνται με βάση αυτήν. Η εσωτερικά σχεδίαση, η ποιότητα, η μικρή κατανάλωση και η εργονομία δεν τους απασχολούν. Η φιλοσοφία τους βασίζεται στο ρητό “Size does matter”.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτοκίνητα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.