Ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία: μελέτη περίπτωσης Ολυμπιακή Αεροπορία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ιδιωτικοποιήσεις δημοσίων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία: μελέτη περίπτωσης Ολυμπιακή Αεροπορία

Πήττα, Βασιλική

Το θέμα της συγκεκριμένης εργασίας είναι οι ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων επιχειρήσεων στην ελληνική οικονομία με μελέτη περίπτωσης την ολυμπιακή εταιρεία. Το αντικείμενο της εργασίας είναι σχετικό με την ιδιωτικοποίηση δημόσιων επιχειρήσεων και τα δημόσια οικονομικά με έμφαση τον τομέα των μεταφορών. Τα θέματα που εξετάζονται στην συγκεκριμένη εργασία είναι με ιστορική αναδρομή το μέγεθος του δημόσιου τομέα και η δημοσιονομική επιβάρυνση της ελληνικής οικονομίας όλα αυτά τα χρόνια από δημόσιες επιχειρήσεις οι οποίες λειτουργούν με οικονομική και τεχνολογική αναποτελεσματικότητα. Ένα δεύτερο θέμα που εξετάζεται είναι η συμπράξεις μεταξύ δημοσίου και ιδιωτικού τομέα καθώς και ο έλεγχος των δημοσιών δαπανών. Τα δυο αυτά θέματα εξετάζονται ως λύσεις στο πρόβλημα των αναποτελεσματικών δημόσιων επιχειρήσεων. Επίσης, γίνεται ανάλυση της περίπτωση της Ολυμπιακής εταιρείας η οποία είχε πετυχημένη πορεία μέχρι την στιγμή που κρατικοποιήθηκε. Για την Ολυμπιακή αναπτύσσουμε τους λόγους που την οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση να πρέπει να ιδιωτικοποιηθεί ή να κλείσει. Δίνονται με βάση τα δημοσιεύματα του τύπου οι τελευταίες εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα (δημοσιεύσεις Σεπτεμβρίου 2008) και τέλος έγινε αναφορά στην πετυχημένη πορεία ανταγωνιστριών εταιρειών που αν και μικρότερες σε μέγεθος έχουν καλύτερα αποτελέσματα από την Ολυμπιακή.

Thesis
NonPeerReviewed

Οικονομία - Δημόσιος Τομέας - Ελλάδα
Ιδιωτικοποίηση - Ελλάδα
Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.