Σύγχρονες τεχνολογίες για την μείωση των ρύπων των οχημάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Σύγχρονες τεχνολογίες για την μείωση των ρύπων των οχημάτων

Ζορμπάς, Μάρκος
Παπαδόπουλος, Θωμάς

Το φαινόμενο της ρύπανσης της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια άρχισε να προβληματίζει έντονα τους κατοίκους των βιομηχανικών πόλεων, όπως το Los Angeles της Καλιφόρνια των Η.Π.Α., από τις αρχές του 1960. Οι ειδικές κλιματολογικές συνθήκες της βιομηχανικής αυτής περιοχής και η αλματώδεις αύξηση των κατοίκων και των αυτοκινήτων οδήγησαν στη λήψη των πρώτων μέτρων για τη μείωση των καυσαερίων της βιομηχανίας. Τα μέτρα αυτά όμως, έλυσαν προσωρινά μόνο το πρόβλημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Έτσι έγινε αναγκαία η επέκταση των μέτρων αυτών και στα αυτοκίνητα. Αυτή ήταν η αφορμή για την ανάπτυξη συστημάτων περιορισμού των ρύπων στα καυσαέρια των αυτοκινήτων. Στην παρούσα εργασία αρχικά, γίνεται αναφορά στο Common Rail, στην ιστορία του και στις γενιές. Ακολουθεί αναφορά στον άμεσο ψεκασμό και στα βιοκαύσιμα. Παρακάτω περιγράφεται η τεχνολογία των υβριδικών αυτοκινήτων και η χρήση των κυψελών καυσίμου και υγραερίου. Στο τέλος παρατίθενται τα συμπεράσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Κινητήρες
Αυτοκίνητα - Μόλυνση
Βιοκαύσιμα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.