Υβριδικά αυτοκίνητα: μελλοντικές καινοτομίες στη μεταφορά = Hybrid cars: future innovations in tranportation.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Υβριδικά αυτοκίνητα: μελλοντικές καινοτομίες στη μεταφορά = Hybrid cars: future innovations in tranportation.

Ασημομύτης, Ευάγγελος
Λαμπριανίδης, Κλεομένης

Υβριδικό είναι ένα όχημα που διαθέτει δύο ή περισσότερες ενεργειακές πηγές και ενεργειακούς μετατροπείς. Η αρχική πηγή συνήθως είναι μια μηχανή βενζινοκινητήρα, diesel ή υβριδικών κυψελών, και η "δευτερεύουσα" ή "υβριδική" πηγή είναι ηλεκτρική ή υδραυλική. Τα υβρίδια μπορούν να “συλλάβουν” και να αποθηκεύσουν την ενέργεια κατά τη διάρκεια του φρεναρίσματος(αναπαραγωγικό φρενάρισμα.) Το υβριδικό σύστημα επιτρέπει και τις δύο πηγές για να λειτουργήσει τις περισσότερες φορές με την καλύτερη απόδοση. Στην χώρα μας τα υβριδικά αυτοκίνητα απολαμβάνουν φορολογικής και άλλης μορφής απαλλαγές με στόχο την ευρύτερη διάδοσή τους στην αγορά, κάτι που μέχρι σήμερα τουλάχιστο δεν επετεύχθη. Οι λόγοι είναι πολλοί και σχετίζονται τόσο με την αξία αγοράς τους η οποία παρά τα παρεχόμενα κίνητρα συνεχίζει να μην είναι ανταγωνιστική με τα συμβατικά αυτοκίνητα όσο και με τις τεχνικές τους προδιαγραφές και επιδόσεις οι οποίες στα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις των χρηστών όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί. Η εισαγωγή όμως της υβριδικής τεχνολογίας φαίνεται να αίρει αυτό το δεύτερο στοιχείο αφού οι προδιαγραφές των υβριδικών αυτοκινήτων υπερκαλύπτουν όλες τις απαιτήσεις των χρηστών, έτσι ώστε για τα αυτοκίνητα αυτά η προσπάθεια διάδοσης να κριθεί πλέον αποκλειστικά από τις οικονομικές παραμέτρους της αξίας αγοράς, του λειτουργικού κόστους και της απόσβεσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Μεταφορές - Τεχνολογικές καινοτομίες
Αυτοκίνητα - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.