Η διερεύνηση της διαχρονικής σύνθεσης των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Η διερεύνηση της διαχρονικής σύνθεσης των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών

Δικαιάκου, Δήμητρα
Αθανασίου, Αργυρώ

Αντικειμενικός σκοπός της εκπόνησης αυτής της εργασίας είναι η ανάλυση της σύνθεσης των ελληνικών εισαγωγών και εξαγωγών κατά την χρονική περίοδο 1994-2004. Κύριος στόχος είναι η παρουσίαση των σημαντικότερων χωρών-πελατών στις οποίες εξάγονται τα ελληνικά προϊόντα καθώς και η παρουσίαση των ελληνικών κλάδων που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό. Παράλληλα θα αναλυθούν οι αφίξεις των κυριότερων προϊόντων στην Ελλάδα αλλά και οι σημαντικότεροι προμηθευτές της χώρας μας. Στα πλαίσια αυτής της ανάλυσης επιχειρείται και μία σύγκριση στην εξεταζόμενη περίοδο ώστε να αναδειχθούν οι χώρες με τις καλύτερες προοπτικές αλλά και οι χώρες με τις αδυναμίες για τις εξαγωγές μας. Επιπροσθέτως, θα παρουσιαστούν οι ανάγκες της Ελλάδος στα δέκα αυτά χρόνια, κατά πόσο δηλαδή αυξήθηκαν ή μειώθηκαν, αλλά και τις προσπάθειες που έγιναν από ελληνικής πλευράς να παράγει κάποια προϊόντα, όσα της επιτρέπουν οι δυνατότητές της, ώστε να καλύψει τις ανάγκες του πληθυσμού της χώρας. Σε ξεχωριστό κεφάλαιο καταδεικνύονται η πλεονεκτική γεωγραφική και στρατηγική θέση της Ελλάδος, αλλά και η απουσία της από τα εξωτερικά δρώμενα, εξαιτίας της μη σωστής εκμετάλλευσης των ευκαιριών που προέκυψαν μετά την ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Thesis
NonPeerReviewed

Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Ευρωπαϊκή Ένωση, Χώρες της
Εξαγωγές - Ελλάδα
Ελλάδα - Εξωτερικές οικονομικές σχέσεις - Βαλκανική Χερσόνησος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.