Συστήματα αυτοματισμού Β.Μ.S. = Builing management system B.M.S.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Συστήματα αυτοματισμού Β.Μ.S. = Builing management system B.M.S.

Παπαθανασιάδης, Γεώργιος

Το Building Management System ή (BMS) είναι ένα σύστημα ελέγχου αποτελούμενο από υπολογιστές και εγκαθίσταται σε κτιριακές εγκαταστάσεις που έχουν ως στόχο τον έλεγχο και την παρακολούθηση του μηχανολογικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού όπως ο κλιματισμός, ο φωτισμός, διαχείρηση ενέργειας , λήψη μετρήσεων , πυρασφάλεια και συστήματα ασφαλείας όπως οι CCTV εγκαταστάσεις.Λόγος που χρησιμοποιείται είναι η αξιοποίηση και βελτιστοποίηση της ενεργειακής συμπεριφοράς της εγκατάστασης και η άνεση που προσφέρει η διαβίωση μέσα σ’ αυτήν. Το BMS αποτελείται από software, hardware και τα πρωτόκολλα επικοινωνίας. Το BMS βρίσκει την κυριότερη εφαρμογή του σε μεγάλα κτίρια και εγκαταστάσεις.Η ουσία της λειτουργικότητάς του είναι να διαχειρίζεται την θερμοκρασία των χώρων , το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα και την υγρασία στο εσωτερικό του κτιρίου. Ελέγχει την παραγωγή του θερμού και του ψυχρού, χειρίζεται το σύστημα διανομής του καθ’ όλη την έκταση του κτιρίου και μετά ελέγχει την ανάμιξη του θερμού και του ψυχρού για να πετύχει την επιθυμητή θερμοκρασία χώρου. Μία δευτερεύουσα λειτουργία είναι η παρακολούθηση του ανθρώπινου παραγόμενου διοξειδίου του άνθρακα, αναμιγνύοντας εξωτερικό αέρα με καταναλωμένο αέρα για την αύξηση του ποσοστού του οξυγόνου , ταυτόχρονα μειώνοντας τις απώλειες του θερμού/ψυχρού.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτοματισμός
Αυτοκίνητα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.