Σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης ΙSO 14000 - εφαρμογή σε εργοστάσιο αλουμινίου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Σύστημα περιβαλλοντικής διαχείρισης ΙSO 14000 - εφαρμογή σε εργοστάσιο αλουμινίου

Δημούδας, Γεώργιος

Ο άνθρωπος, ως βιολογικό είδος , υπάρχει για αρκετές δεκάδες χιλιάδων ετών. Στη διάρκεια της μακράς αυτής περιόδου οι διάφορες ανθρώπινες κοινωνίες αντιμετώπισαν ποικίλα προβλήματα που απείλησαν, όχι μόνο την ευημερία τους αλλά ορισμένες φορές και την ίδια την επιβίωσή τους. Ολόκληρες φυλές εξαφανίστηκαν από το πρόσωπο της Γης λόγω σεισμών, νόσων, πολέμων ή άλλων φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών. Παρόλα αυτά το ανθρώπινο γένος όχι μόνο επέζησε μέχρι σήμερα αλλά και πολλαπλασιάστηκε , με ρυθμό που στις τελευταίες ιδίως δεκαετίες είναι υψηλός . Για ορισμένες από τις σοβαρές προκλήσεις που αντιμετώπισε στο παρελθόν κατάφερε να βρει λύσεις ενώ άλλες απλά τις άντεξε με θυσίες που συχνά ήταν πολύ σοβαρές αλλά που δεν απείλησαν ποτέ με την καθολική του έκλειψη. Στην εποχή μας όμως, κορυφαίοι επιστήμονες ομολογούν ότι η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει μια πρόκληση που είναι τόσο σοβαρή, ώστε δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσει τελικά να την ξεπεράσει και να επιβιώσει . Η πρόκληση αυτή προέρχεται από τη ραγδαία καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Περιβάλλον
Αλουμίνιο - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.