Ο καθορισμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών στο σύγχρονο νομισματικό σύστημα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Ο καθορισμός των συναλλαγματικών ισοτιμιών στο σύγχρονο νομισματικό σύστημα

Καζαντζόγλου, Ευαγγελία

Το συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι γνωστό στις μέρες μας αλλά όχι μόνο, διότι απασχολούσε τον κόσμο και τα προηγούμενα χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο και η επιλογή του θέματος δεν ήταν τυχαία, είναι κάτι που μας απασχολεί όλους, καθημερινά θέλουμε να γνωρίζουμε για τις ισοτιμίες των νομισμάτων γι’ αυτό και θα μελετηθεί το συγκεκριμένο θέμα πιο αναλυτικά. Είναι ένα σύγχρονο ζήτημα που αφορά και τον απλό κόσμο με μικρές συναλλαγές αλλά και τους επενδυτές με μεγαλύτερες συναλλαγές και τις τράπεζες οι οποίες αγοράζουν και πωλούν καθημερινά με βάση το συνάλλαγμα τους. Το πρόβλημα στις συναλλαγματικές ισοτιμίες είναι ότι μεταβάλλονται συνεχώς, ότι μέρα με τη μέρα έχουμε και διαφορετικά αποτελέσματα ισοτιμιών. Δε μπορούμε να κάνουμε μεγάλες προβλέψεις για το μέλλον διότι προκύπτουν πολλές φορές και απρόοπτοι παράγοντες, όπως οι σεισμοί, οι τυφώνες το πετρέλαιο, ο πόλεμος, οι μεγάλες κρίσεις της αγοράς κ.α. που μπορούν αυτομάτως να μεταβάλλουν την όσο το δυνατόν «σταθερή» πορεία των ισοτιμιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Συναλλαγματικές ισοτιμίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.