Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας = Renewable energy sources

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας = Renewable energy sources

Πρίφτη, Θωμαϊδα

Η ενέργεια είναι συνυφασμένη με την ύπαρξη της ζωής στη Γη. Τα έμβια όντα χρειάζονται ενέργεια για να διατηρηθούν στη ζωή. Την ενέργεια αυτή την προσλαμβάνουμε είτε απ’ευθείας από τον Ήλιο, είτε μέσω της τροφής. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας γίνεται αναφορά στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα αποθέματα ενέργειας. Στο δεύτερο αναλύεται η ηλιακή ενέργεια και το πώς παράγεται από τον ήλιο. Στο τρίτο κεφάλαιο αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας τω φωτοβολταϊκών συστημάτων, το πώς γίνεται η εγκατάσταση κ.α. Παρακάτω παρουσιάζεται η αιολική ενέργεια και περιγράφεται η δομή μιας ανεμογεννήτριας και στο τελευταίο κεφάλαιο παρουσιάζεται η γεωθερμία, οι χρήσεις της και τα γεωθερμικά πεδία στην Ελλάδα.

Thesis
NonPeerReviewed

Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.