Υβριδικά αυτοκίνητα και καινοτομίες του μέλλοντος = Ηybrid cars and innovations of the future

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Υβριδικά αυτοκίνητα και καινοτομίες του μέλλοντος = Ηybrid cars and innovations of the future

Σιδηρόπουλος, Θεόδωρος
Καραπήτας, Δημήτριος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματεύεται το υβριδικό αυτοκίνητο και την τεχνολογία που το συνοδεύει αλλά και άλλες σύγχρονες και ακόμη πιο καινοτόμες τεχνολογίες στον τομέα της αυτοκίνησης. Στο πρώτο κεφάλαιο θα γίνει μια σύντομη αναφορά στα σύγχρονα περιβαλλοντολογικά προβλήματα που ταλανίζουν την παγκόσμια κοινωνία και θα παρουσιαστεί ο τρόπος που διάφοροι ρύποι συμβάλλουν σε αυτά τα προβλήματα. Η σύντομη αυτή αναφορά έχει ως στόχο να κάνει πιο κατανοητές τις συνέπειες των ρύπων που εκλύονται από τα συμβατικά αυτοκίνητα. Στο δεύτερο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν τα συμβατικά αυτοκίνητα, πετρελαίου και βενζίνης, θα παρουσιαστούν τα γενικά χαρακτηριστικά τους, τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα τους. Στο τρίτο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν όλες οι σύγχρονες καινοτόμες ιδέες για το αυτοκίνητο του μέλλοντος. Κάποιες από αυτές, όπως η κίνηση με υγραέριο, έχουν ήδη βρει εφαρμογή, κάποιες άλλες, όπως η κίνηση με υδρογόνο , είναι είτε στα χαρτιά είτε σε πειραματικό στάδιο. Θα επιχειρηθεί η ανάδειξη των πλεονεκτημάτων κάθε μεθόδου και μια πρόβλεψη για το αν υπάρχει για αυτές μέλλον στην παρούσα ή στην μέλλουσα αγορά αυτοκινήτων. Το τέταρτο κεφάλαιο θα αναφέρεται αποκλειστικά στην υβριδική αυτοκίνηση. Θα παρουσιαστεί η γενική αρχή της υβριδικής αυτοκίνησης και οι μέθοδοι με τις οποίες επιτυγχάνεται. Θα παρουσιαστούν τα κυριότερα μέρη ενός υβριδικού αυτοκινήτου με τις απαραίτητες τεχνικές λεπτομέρειες και διευκρινήσεις. Στο τέλος του κεφαλαίου θα παρουσιαστούν μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα της χρήσης των υβριδικών αυτοκινήτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτοκίνητα - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.