Οι οργανωτικές αναδιαρθρώσεις στις πολιτικές διοίκησης των ελληνικών ΔΕΚΟ σήμερα: έρευνα στην ΔΕΗ = The organizational reformations in the policies of administration greek deko today: researching the national electrical company.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2008 (EN)
Οι οργανωτικές αναδιαρθρώσεις στις πολιτικές διοίκησης των ελληνικών ΔΕΚΟ σήμερα: έρευνα στην ΔΕΗ = The organizational reformations in the policies of administration greek deko today: researching the national electrical company.

Λιόντου, Παρθένα

Η ΔΕΗ είναι μια πλήρως καθετοποιημένη εταιρεία που καλύπτει το σύνολο των δραστηριοτήτων στην ηλεκτρική ενέργεια. Από εξόρυξη λιγνίτη σε παραγωγή, μεταφορά, διανομή και φυσικά πώληση ηλεκτρικής ενέργειας στον τελικό καταναλωτή. Σκοπός της εταιρείας είναι η άσκηση εμπορικής και βιομηχανικής δραστηριότητας στον τομέα της Ενέργειας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, στον τομέα των τηλεπικοινωνιών η παραγωγή υπηρεσιών προς τρίτους σε θέματα μελέτης, διαχείρισης και επίβλεψης έργων και η παροχή υπηρεσιών οργάνωσης και πληροφορικής προς τρίτες επιχειρήσεις καθώς και η εκμετάλλευση κάθε είδους περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας. Σημαντικό ρόλο για τη λειτουργία της επιχείρησης διαδραματίζει η οργανωτική δομή, η διοίκηση-διεύθυνση εταιρείας καθώς επίσης και το προσωπικό. Η ΔΕΗ για να αξιοποιήσει τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης εφαρμόζει μια νέα στρατηγική που αποβλέπει στη συνεχή βελτίωση της αποτελεσματικότητας της κάθε βασικής επιχειρησιακής μονάδας. Τα επόμενα χρόνια θα είναι χρόνια μετασχηματισμού. Ο μετασχηματισμός της επιχείρησης επιβάλλεται για να αποκτήσει την «ευελιξία» που θα της επιτρέψει να αντιμετωπίσει τα πολυσύνθετα προβλήματα που γεννάει η πλήρης απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ΔΕΗ διαθέτει οργάνωση με πολύ σημαντικές δυνατότητες και δραστηριοποιείται σε μια δυναμική αγορά. Σήμερα η Ελλάδα είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές ενέργειας στην Ευρώπη.

Thesis
NonPeerReviewed

Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού
Δημόσιες υπηρεσίες, οργανισμοί και επιχειρήσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2008


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)