Το σύγχρονο management στη δημόσια διοίκηση και ο τρόπος εφαρμογής του στον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Το σύγχρονο management στη δημόσια διοίκηση και ο τρόπος εφαρμογής του στον Α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Νικολόπουλος, Γεώργιος
Γραμμένου, Αγνή

Η σημερινή δημόσια διοίκηση διώχνει τους πολίτες από τις δημόσιες υπηρεσίες. Κυριαρχεί παντού πνεύμα παθητικότητας και υπονομεύεται η ανάπτυξη της χώρας. Το κράτος βλέπει τον πολίτη ως πελάτη, με αποτέλεσμα να μην το εμπιστεύεται. Το κράτος και η δημόσια διοίκηση δεν μπορεί να προσφέρει στον πολίτη ασφάλεια, οι παρεχόμενες υπηρεσίες απέχουν πολύ από τις απατήσεις των πολιτών και αδυνατεί να ελέγξει την αισχροκέρδεια. Μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στα δημόσια νοσοκομεία και σε άλλες πολλές δημόσιες υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ και η Ολυμπιακή. Οι οποίες πριν λίγους μήνες ιδιωτικοποιήθηκαν. Η χώρα μας παρουσιάζεται πρώτη στη λίστα της ΕΕ για την παραοικονομία, στη σπατάλη, στη γραφειοκρατία και τη διαφθορά. Βασικός στόχος των κυβερνήσεων και των πολιτών είναι η επανίδρυση του κράτους, βασισμένη σε αρχές του σύγχρονου management όπως ο προγραμματισμός, η οργάνωση, η αποτελεσματικότητα των στόχων, η παραγωγικότητα των εργαζομένων και αυτών που διοικούν τις επιχειρήσεις και τους δημόσιους οργανισμούς. Στόχος για την επανίδρυση είναι ο έλεγχος, το κράτος να μπορέσει να γίνει εγγυητής στις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς του. Να μπορέσει να εξυπηρετήσει των πολίτη χωρίς την γραφειοκρατία και να παρέχει υπηρεσίες όπως αυτές των άλλων χωρών βασισμένη στη νέα τεχνολογία. Ένας άλλος τομέας που πρέπει να εκσυγχρονιστεί είναι ο τομέας των προσλήψεων. Απαιτείται η τήρηση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις με διαγωνισμούς, νέο σύστημα μισθοδοσίας και νέα διάρθρωση στη διοίκηση.

Thesis
NonPeerReviewed

Τοπική αυτοδιοίκηση
Δημόσια διοίκηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.