Καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων στο Νομο Έβρου και παραγωγή ζάχαρης στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιαδας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Καλλιέργεια ζαχαροτεύτλων στο Νομο Έβρου και παραγωγή ζάχαρης στο εργοστάσιο ζάχαρης Ορεστιαδας

Αποστολίδου, Ευαγγελία

Το ζαχαρότευτλο είναι από τα σπουδαιότερα βιομηχανικά φυτά, με μεγάλη οικονομική σημασία σε παγκόσμια κλίμακα. Η σπουδαιότητα του οφείλεται όχι μόνο στο υψηλό εισόδημα που εξασφαλίζει στον παραγωγό αλλά και στην ανάπτυξη της βιομηχανίας στις χώρες που το καλλιεργούν. Για την Ελληνική γεωργία αποτελεί μια από τις πλέον ανταγωνιστικές καλλιέργειες μεταξύ των φυτών μεγάλης καλλιέργειας. Πρέπει όμως να αναφερθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της ανταγωνιστικότητά του οφείλεται στην στήριξη της τιμής του προϊόντος εκ μέρους της Ε.Ε. παράλληλα όμως αυτός ο τρόπος στήριξης του αγροτικού εισοδήματος, ώθησε τους παραγωγούς στην επιδίωξη της μέγιστης απόδοσης με εντατικοποίηση των συντελεστών παραγωγής και επακόλουθα την υπερβολική αύξηση του κόστους, την υποβάθμιση της ποιότητας των παραγομένων προϊόντων, την ρύπανση του περιβάλλοντος και την βαθμιαία εξάντληση των φυσικών πόρων.

Thesis
NonPeerReviewed

Τρόφιμα, Βιομηχανία και εμπόριο των - Ενοποίηση και συγχώνευση
Αγροτικά προϊόντα
Ζαχαρότευτλο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.