Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και η σχέση τους με την ελληνική οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί και η σχέση τους με την ελληνική οικονομία

Βαγιωνά, Ευαγγελία

Το περιβάλλον, στο οποίο δημιουργούνται και εξαπλώνονται, είναι η διεθνής κοινωνία δηλαδή η κοινωνία των Κρατών. Η πρωταρχική αιτία αναπτύξεως των Διεθνών Οργανισμών είναι η ίδια η ύπαρξη της διεθνούς κοινωνίας και η επιθυμία των συνυπαρχόντων κρατών να συνεργαστούν. Ο ρόλος των οργανισμών δεν είναι μόνο κανονιστικός ή ρυθμιστικός αλλά και αναπτυξιακός. Επιπλέον η λειτουργία του συντελεί και στην ενίσχυση της σταθερότητας των Διεθνών Αγορών. Η Ελλάδα από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση συμμετέχει πλέον στους περισσότερους Διεθνείς Οικονομικούς οργανισμούς, αποφέροντας έτσι οφέλη σε διάφορους τομείς στο εμπόριο και στην οικονομία αλλά και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον την κοινωνία και τον πολιτισμό. Τέλος ο εξωτερικός δανεισμός, στον οποίο γίνεται αναφορά ένα μεγάλο μέρος της εργασίας, κυρίως για την χώρα μας, αποτελεί αναπτυξιακό παράγοντα των χωρών που τον δέχονται αλλά και των χωρών που δανειοδοτούν.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνείς οργανισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.