Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2002 (EL)
Ελαστικά αυτοκινήτων

Τζούμας, Ελευθέριος

Χρειάστηκε ένα πολύ επικίνδυνο ταξίδι από ένα Ιταλό εξερευνητή για να ανοίξει τις πόρτες του Παλιού κόσμου στην γόμα φέροντας την από τον Νέο κόσμο. Παρόλο που η γόμα ήταν μόνο ένα είδος περιέργειας για μερικά εκατοντάδες χρόνια, σήμερα θεωρείται ένα από τα πολυτιμότερα αγαθά που βρέθηκαν στον Νέο κόσμο και πέρασαν στον παλιό. Πολύ πριν ο COLOMBUS ανακαλύψει την Αμερική στο 1492, οι Ινδιάνοι της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής έπαιζαν ένα παιχνίδι στο οποίο μια μπάλα από ακατέργαστη γόμα κλωτσούνταν, πετιόταν και μεταφέρονταν. Αυτοί οι ίδιοι οι Ινδιάνοι είχαν αναπτύξει και ένα είδος φορεσιάς η οποία ήταν φτιαγμένη από ένα ασυνήθιστο υλικό το οποίο προέρχονταν από τα δέντρα τα οποία υπήρχαν άφθονα σε εκείνη την περιοχή του κόσμου. Αυτό το ασυνήθιστο υλικό είχε μια δυνατή γοητεία για πολλούς ανθρώπους. Αργότερα βέβαια ονομάστηκε RUBBER, προς τιμή του JOSEPH PRIESTLY, έναν Άγγλο χημικό, που ανακάλυψε ότι με αυτό το υλικό μπορούσε να σβήσει από το χαρτί την μελάνη.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτοκίνητα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2002


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.