Κατασκευή θερμαντικού σώματος υπέρυθρης ακτινοβολίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Κατασκευή θερμαντικού σώματος υπέρυθρης ακτινοβολίας

Μπαχτσιαβάνος, Δημήτριος
Κατερτζής, Ιωάννης

Η παρούσα εργασία, δε διεκδικεί τίτλο πρωτοτυπίας στην τεχνική του αντικειμένου. Αναπτύσσεται μέσα στα γνωστά όρια των θεωριών της Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας, της θερμοδυναμικής και των καινοτομιών τις οποίες επιφέρανε, για εξοικονόμηση ενέργειας και καθαρό περιβάλλον. Η θέρμανση με τη βοήθεια της Υπέρυθρης Ακτινοβολίας δεν είναι κάτι τεχνολογικά και τεχνικά νέο. Στις ενεργειακά ευνοούμενες χώρες λειτουργεί για ειδικά κτίρια εδώ και χρόνια. Στην επιδίωξη για επίτευξη του στόχου «εξοικονόμηση ενέργειας και προστασία του περιβάλλοντος από ρύπανση», οι εγκαταστάσεις θέρμανσης υπέρυθρης ακτινοβολίας υπερέχουν σαφώς από τις τυπικές κεντρικές θερμάνσεις. Στη χώρα μας οι εγκαταστάσεις θέρμανσης υπέρυθρης ακτινοβολίας εμφανίστηκαν δειλά- δειλά τα τελευταία χρόνια. Η πλήρης όμως άγνοια της τεχνολογίας και της τεχνικής της θέρμανσης υπέρυθρης ακτινοβολίας υποβίβασε κάθε παραπέρα ανάπτυξη αυτής της μορφής θέρμανσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Θέρμανση και κλιματισμός
Ακτινοβολία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.