Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Τροφοδοτικό

Διδασκάλου, Δημήτριος

Στην πατρίδα μας η απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια παράγεται και διανέμεται από την ΔΕΗ (Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού) στους διάφορες καταναλωτές με τάσεις: Α. 230V για μονοφασικές καταναλώσεις και Β.400V για τριφασικές καταναλώσεις. Η συχνότητα του εν λόγω εναλλασσόμενου ρεύματος είναι 50hz. Επειδή το δίκτυο της ΔΕΗ μας παρέχει 230V μονοφασικά και 400V τριφασικά και για τον λόγο ότι δεν λειτουργούν όλες οι συσκευές με τις τάσεις που παίρνονται από το δίκτυο της ΔΕΗ, δημιουργούνται τρόπους με τους οποίους μπορούν να διαχειριστούν την τάση, είτε να την υποβιβάσουν είτε να την αυξήσουν ή να την μετατρέψουν από εναλλασσόμενη σε συνεχή ,ανάλογα με το είδος των τάσεων και που χρειάζονται για να λειτουργήσει η συσκευή που θα τροφοδοτηθεί. Αυτό το επιτυγχάνεται με τη χρήση μιας συσκευής που ονομάζεται μετασχηματιστής, είτε αυτός είναι μονοφασικός είτε τριφασικός. Ακόμα υπάρχουν συσκευές που δουλεύουν με DC τάση. Μπορεί να μετατραπεί την AC σε DC χρησιμοποιώντας συσκευές που ονομάζονται ανορθωτές.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρική ενέργεια
Ηλεκτρικές εγκαταστάσεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.