Το μανιτάρι: παραγωγή, εμπορία και είδη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Το μανιτάρι: παραγωγή, εμπορία και είδη

Δημαδάμα, Σουλτάνα

Η καλλιέργεια του μανιταριού παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον λόγω της υψηλής θρεπτικής αξίας και της ολοένα αυξανόμενης κατανάλωσης του, παγκοσμίως και στην Ελλάδα ειδικότερα. Η θρεπτική αξία των μανιταριών είναι μεγάλη, περιέχουν λίγες θερμίδες, καθόλου χοληστερόλη, επιπλέον περιέχουν ουσίες που μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες στη θεραπεία και πρόληψη σοβαρών ασθενειών. Η κατανάλωση μανιταριού στη χώρα μας υπολογίζεται σε περίπου 1Kg/κεφαλή /έτος, ενώ στην Ευρώπη φτάνει τα 2 Kg. Χάρη στην υψηλή ζήτηση που διαμορφώνεται στις χώρες με ανεπτυγμένη οικονομία, οι προοπτικές για περαιτέρω αύξηση του όγκου των διακινούμενων μανιταριών είναι ιδιαίτερα ευνοϊκές. Η εργασία αυτή, που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της πτυχιακής διατριβής, διαπραγματεύεται τους τομείς που αφορούν την καλλιέργεια, την εμπορία, την κατανάλωση, την παραγωγή και τα είδη των μανιταριών.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.