Αγροτουριστικές δραστηριότητες νομού Φλώρινας: η περίπτωση του συνεταιρισμού «Πελαγονία»

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Αγροτουριστικές δραστηριότητες νομού Φλώρινας: η περίπτωση του συνεταιρισμού «Πελαγονία»

Δηνοπούλου, Ελένη

Οι βασικές συνιστώσες ενός αγροτουριστικού προγράμματος αλλά και τα όποια κριτήρια ένταξης μειονεκτικών περιοχών στο πρόγραμμα καθορίζουν και τη λειτουργικότητά τους. Η συμπληρωματικότητα εισοδήματος και απασχόλησης είναι η πρώτη από τις συνιστώσες που εξετάζονται. Στοχεύει στη δημιουργία των κατάλληλων ε¬κείνων συνθηκών που θα επέτρεπαν στη γυναίκα, παράλληλα με τη φροντίδα του νοικοκυριού, από το οποίο δεν είναι υ¬ποχρεωμένη να απομακρυνθεί, να απασχολείται με την οικοτεχνία, αποκομίζοντας ένα πρόσθετο εισό¬δημα που έρχεται να ενισχύσει εκείνο που ο σύζυγός της πραγματοποιεί από τη γεωργία ή άλλη εργασία. Δίδεται έμφαση στην ενίσχυση της τοπικής χειροτεχνίας - οι¬κοτεχνίας και μικρής βιοτεχνίας για την επε¬ξεργασία προϊόντων πρωτογενούς τοπικής παραγωγής. Οι γυναικείοι αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί αποτελούν την έκφραση των ομαδικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με κοινά συμφέροντα. Στην προκειμένη περίπτωση του αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ», τα μέλη του αποτελούν μια μικρή επιχειρηματική ομάδα με στόχο την στήριξη της τοπικής παράδοσης αλλά παράλληλα και την ενίσχυση του οικογενειακού τους εισοδήματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση
Συνεταιρισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.