Ο κλάδος του επίπλου στην ελληνική οικονομία

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Ο κλάδος του επίπλου στην ελληνική οικονομία

Φραντζέσκος, Λάζαρος

Στην εργασία που ακολουθεί γίνεται μια προσπάθεια να αναλυθεί η ο ανταγωνισμός μεταξύ των επιχειρήσεων στον κλάδο του επίπλου. Γίνεται αναλυτική παρουσίαση της στις εξαγωγές και εισαγωγές στο νομικό πλαίσιο που τις διέπει. Αναφέρεται μια ιστορική αναδρομή με όλες τις εξελίξεις στον κλάδο των επίπλων από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα .Αναλύονται οι κυριότερες επιχειρήσεις του κλάδου ,οι τρόποι προώθησης των επίπλων και η επίδραση τους στην ελληνική οικονομία .Και τέλος παρουσιάζεται η επίπτωση της κρίσης στην αγορά του επίπλου και η κρατική βοήθεια για αντιμετώπιση. Το συμπέρασμα που προέκυψε από την παρούσα μελέτη είναι πως η τεραστία δυναμική του κλάδου δεν έχει εξαντληθεί όσον αφορά τα ελληνικά όρια .Επίσης αναφέρεται η δυσκολία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να επιβιώσουν στην αγορά και για ποιους λόγους.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρήσεις - Οικονομία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.