Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: ιστορική αναδρομή, ρόλος και αρμοδιότητες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: ιστορική αναδρομή, ρόλος και αρμοδιότητες

Ψιμουλάκη, Ζαχαρένια

Στα πλαίσια αυτής της εργασίας εξετάζεται η πορεία του πρώτου θεσμικού οργάνου λήψης αποφάσεων της Ε.Ε. Καταρχήν, γίνεται μια σύντομη αναφορά στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και στη συνέχεια παρουσιάζονται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί επιγραμματικά. Στο δεύτερο κεφάλαιο παρουσιάζεται η ιστορική πορεία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται λόγος για το δημοκρατικό έλλειμμα ενώ στο αμέσως επόμενο κεφάλαιο αναλύονται οι αρμοδιότητες του Κοινοβουλίου. Ακολουθεί ο πολιτικός ρόλος του εν λόγω θεσμικού οργάνου με σημαντικές επισημάνσεις. Στο τελευταίο κεφάλαιο δίνεται έμφαση στον τρόπο με τον οποίο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δύναται να βρίσκεται δίπλα στον ευρωπαίο πολίτη με διάφορες δράσεις.

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.