Αυτόματος φούρνος παραγωγής αρτοσκευασμάτων

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2011 (EN)
Αυτόματος φούρνος παραγωγής αρτοσκευασμάτων

Πολυχρονίου, Βασίλειος

Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μια διαδικασία που αφορά την αυτόματη παραγωγή άρτου και αρτοσκευασμάτων. Με την αρτοποίηση, μετατρέπουμε το αλεύρι σε μια επιθυμητή εύπεπτη, εύγεστη τροφή: το ψωμί. Πολλές φορές η καλή ποιότητα του ψωμιού κρίνεται από τον καταναλωτή με βάση τη σωστή διόγκωση. Εκτός των πρωτων υλών και κατά κύριο λόγο τη δύναμη του αλεύρου, τη συνάρτηση δηλαδή της ποιότητας και της ποσότητας της γλουτένης σημαντικότερο ρόλο αποτελεί η τεχνική μεθοδολία αρτοποίησης. Για να επιτευχθούν οι κατάλληλες συνθήκες αρτοποίησης πρέπει να έχουμε καλή ποιότητα και ποσότητα πρωτεϊνών που με ενυδάτωση να δίνουν γλουτένη με καλή αντοχή ελαστικότητα και σταθερότητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρτοποιία
Αυτοματισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)