Αυτόματος φούρνος παραγωγής αρτοσκευασμάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Αυτόματος φούρνος παραγωγής αρτοσκευασμάτων

Πολυχρονίου, Βασίλειος

Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μια διαδικασία που αφορά την αυτόματη παραγωγή άρτου και αρτοσκευασμάτων. Με την αρτοποίηση, μετατρέπουμε το αλεύρι σε μια επιθυμητή εύπεπτη, εύγεστη τροφή: το ψωμί. Πολλές φορές η καλή ποιότητα του ψωμιού κρίνεται από τον καταναλωτή με βάση τη σωστή διόγκωση. Εκτός των πρωτων υλών και κατά κύριο λόγο τη δύναμη του αλεύρου, τη συνάρτηση δηλαδή της ποιότητας και της ποσότητας της γλουτένης σημαντικότερο ρόλο αποτελεί η τεχνική μεθοδολία αρτοποίησης. Για να επιτευχθούν οι κατάλληλες συνθήκες αρτοποίησης πρέπει να έχουμε καλή ποιότητα και ποσότητα πρωτεϊνών που με ενυδάτωση να δίνουν γλουτένη με καλή αντοχή ελαστικότητα και σταθερότητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρτοποιία
Αυτοματισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.