Αυτόματος φούρνος παραγωγής αρτοσκευασμάτων

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2011 (EL)
Αυτόματος φούρνος παραγωγής αρτοσκευασμάτων

Πολυχρονίου, Βασίλειος

Στην εργασία αυτή γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί μια διαδικασία που αφορά την αυτόματη παραγωγή άρτου και αρτοσκευασμάτων. Με την αρτοποίηση, μετατρέπουμε το αλεύρι σε μια επιθυμητή εύπεπτη, εύγεστη τροφή: το ψωμί. Πολλές φορές η καλή ποιότητα του ψωμιού κρίνεται από τον καταναλωτή με βάση τη σωστή διόγκωση. Εκτός των πρωτων υλών και κατά κύριο λόγο τη δύναμη του αλεύρου, τη συνάρτηση δηλαδή της ποιότητας και της ποσότητας της γλουτένης σημαντικότερο ρόλο αποτελεί η τεχνική μεθοδολία αρτοποίησης. Για να επιτευχθούν οι κατάλληλες συνθήκες αρτοποίησης πρέπει να έχουμε καλή ποιότητα και ποσότητα πρωτεϊνών που με ενυδάτωση να δίνουν γλουτένη με καλή αντοχή ελαστικότητα και σταθερότητα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρτοποιία
Αυτοματισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2011


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.