Αγορά προϊόντων μαστίχας στην ελληνική αγορά και στρατηγικές εξωστρέφειας στη διεθνή αγορά

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Αγορά προϊόντων μαστίχας στην ελληνική αγορά και στρατηγικές εξωστρέφειας στη διεθνή αγορά

Σιώνα, Μαρία

Η καλλιέργεια και εμπορική εκμετάλλευση της μαστίχας Χίου αποτελεί αναπτυσσόμενο τομέα της εγχώριας επιχειρηματικότητας, με παρουσία στη διαμόρφωση του συνεχώς εξελισσόμενου οικονομικού περιβάλλοντος εντός αλλά και εκτός Ελλάδας. Στην παρούσα μελέτη αναλύεται το περιβάλλον δραστηριοποίησης της παραγωγής και αξιοποίησης της μαστίχας, εξετάζεται η συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία, αλλά και εκτιμώνται οι προοπτικές της με τη διαπίστωση της ζήτησης και της πώλησης των προϊόντων μαστίχας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, διερευνώνται οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιχειρήσεις για να προωθήσουν τα προϊόντα μαστίχας στον έντονα ανταγωνιστικό χώρο του εμπορίου. Τέλος, διατυπώνονται προτάσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων του συγκεκριμένου τομέα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτικά προϊόντα
Διεθνής αγορά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.