Συντήρηση κέντρων υψηλής τάσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Συντήρηση κέντρων υψηλής τάσης

Τσίρης, Κωνσταντίνος
Γαβριηλίδης, Γεώργιος

Η ηλεκτρική ενεργεία μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις του ανθρώπου και ακόλουθη μια πορεία παράλληλη με την εξέλιξη του κάνοντας τεραστία τεχνολογικά άλματα για να μπορέσει να καλύψει την διαρκώς αυξανομένη ζήτηση της που απαιτεί ο σύγχρονος τρόπος ζωής. Για την παράγωγη την μεταφορά και την διανομή της στον καταναλωτή χρειάζεται ένα σύνολο εγκαταστάσεων και μέσων που ονομάζεται Σύστημα Ηλεκτρικής Ενεργείας(ΣΗΕ). Τα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενεργείας τα κατατάσσουμε βάση της λειτουργίας τους σε τρία μέρη . Την Παράγωγη, τη μεταφορά και τη διανομή. Η ηλεκτρική ενεργεία μπορεί να παράγεται είτε σε θερμοηλεκτρικούς σταθμούς οι όποιοι κατασκευάζονται σε συγκεκριμένες περιοχές και συνήθως είναι κοντά σε σημεία εξόρυξης στερεών καύσιμων όπως ο λιγνίτης είτε σε υδροηλεκτρικούς σταθμούς οι όποιοι επίσης κατασκευάζονται σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε υδάτινους πόρους. Και στις 2 περιπτώσεις η ενεργεία που παράγεται χρειάζεται να μεταφερθεί σε κόμβους του δικτύου διανομής που βρίσκονται είτε κοντά σε αστικά κέντρα είτε κοντά σε βιομηχανικές περιοχές. Αυτοί οι κόμβοι μπορεί να βρίσκονται δεκάδες η εκατοντάδες χιλιόμετρα από τους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό έχει σα συνέπεια οι γραμμές μεταφοράς να έχουν αντίστοιχου μεγέθους μήκη.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρική ενέργεια
Ηλεκτρολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.