Ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτων = Εlectrical – electronic car systems

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά συστήματα αυτοκινήτων = Εlectrical – electronic car systems

Αποστολίδης, Δημήτριος
Χινδιρίδης, Δημήτριος

Ο άνθρωπος ονειρεύτηκε την αυτοκίνητη μηχανή πολλά χρόνια πριν ανακαλυφθεί. Οι πρώτες προσπάθειες για την κατασκευή της στηρίχθηκαν στον ατμό, αλλά γρήγορα αποδείχθηκε πως αυτού τους είδους τα οχήματα ήταν κατάλληλα μόνο ως μέσα μαζικής μεταφοράς. Η μεγάλη αρχή έγινε με τον Άγγλο James Watt (1736-1819), που κατάφερε να τιθασεύσει τη δύναμη του ατμού, θεσπίζοντας ταυτόχρονα τον έναν από τους δύο όρους που χαρακτηρίζουν την αυτοκίνηση κοντά δύο αιώνες τώρα : «ίππος» (μονάδα ελκτικής ισχύος, ίση με τη δύναμη ενός αλόγου). Στο πρώτο μέρος της εργασίας αναφέρονται οι εφευρέτες και οι δημιουργοί του αυτοκινήτου με τα βιογραφικά τους στοιχεία. Στη συνέχεια εξετάζονται τα κυκλώματα πρόσθετου εξοπλισμού. Παρακάτω εξετάζονται τα συστήματα φόρτισης και εκκίνησης, τα συστήματα ανάφλεξης, οι ελεγχόμενες αναρτήσεις και τέλος τα ανεξάρτητα-περιφερειακά συστήματα και οι εναλλακτικές μορφές κίνησης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρική ενέργεια
Αυτοκίνητα - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.