Κακόβουλο λογισμικό στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Κακόβουλο λογισμικό στην ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων

Λιάββα, Μαρία

Κακόβουλο λογισμικό είναι ένα πρόγραμμα που δημιουργείται, χωρίς την άδειά μας, με σκοπό να βλάψει τον υπολογιστή μας. Υπάρχουν δυο είδη κακόβουλου λογισμικού, καθώς και πολλοί τύποι. Ένας λόγος εξάπλωσης του κακόβουλου λογισμικού θα μπορούσε να θεωρηθεί η αλαζονική συμπεριφορά. Ένα κακόβουλο λογισμικό μπορεί να καταστρέψει από ένα αρχείο έως και τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας. Η μετάδοσή του συνήθως γίνεται ανοίγοντας ένα μολυσμένο αρχείο, ή και κατά τη διαδικασία μεταφοράς αρχείων από κάποιο αποθηκευτικό μέσο (π.χ. δισκέτα).Για την καλύτερη προστασία του υπολογιστικού μας συστήματος θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν ανοίγουμε νέα ηλεκτρονικά μηνύματα και να έχουμε πάντα στον υπολογιστή μας εγκαταστημένο και ενημερωμένο αντιβιοτικό λογισμικό. Η εργασία αυτή περιγράφει το κακόβουλο λογισμικό, τις ιδιότητές του καθώς και τους τρόπους αντιμετώπισής του. Από έρευνα αυτής της εργασίας προκύπτει πως χρησιμοποιώντας αξιόπιστο λογισμικό, τείχη προστασίας (firewall), κρυπτογράφηση (όταν στέλνουμε πληροφορίες μέσω διαδικτύου) και δεν αποκαλύπτουμε την κύρια διεύθυνση email μας σε αγνώστους, συμβάλουμε σημαντικά στην αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού. Στο τέλος της εργασίας παρουσιάζονται και κάποιες μελέτες περίπτωσης κακόβουλου λογισμικού.

Thesis
NonPeerReviewed

Πληροφοριακά συστήματα - Μέτρα ασφαλείας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.