Μηχανογραφημένη λογιστική και λογιστικά πληροφοριακά συστήματα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Μηχανογραφημένη λογιστική και λογιστικά πληροφοριακά συστήματα

Τσάτσαρης, Βασίλειος

Η εργασία που ακολουθεί έγινε στα πλαίσια της προσπάθειας συγκέντρωσης υλικού σχετικού με τη μηχανοργάνωση του λογιστικού γραφείου, και αποσκοπεί στην παρουσίαση του σταδίου στο οποίο βρίσκεται η μηχανοργάνωση στην Ελλάδα, και τι προοπτικές περαιτέρω εξέλιξης έχει. Στην αρχή έθεσα τους ορισμούς με βάση τους οποίους θα περιγράφονται οι κυρίως έννοιες που θα επαναλαμβάνονται σε ολόκληρη την εργασία. Λέξεις και έννοιες που χρησιμοποιούμε καθημερινά, ορίζονται λίγο πιο αυστηρά, σε μια προσπάθεια να κρατήσω την εργασία όσο το δυνατόν εντός θέματος. Παρουσιάζω την κατάσταση στα ελληνικά λογιστήρια αυτή τη στιγμή. Σε ποιο βαθμό έχει ενσωματωθεί ή μπορεί να ενσωματωθεί στο λογιστικό γραφείο η μηχανοργάνωση, από ποιούς νόμους καθορίζεται, τι δυνατότητες και επιλογές παρέχονται στον λογιστή. Προσπάθησα να καταγράψω μερικές από τις κυριότερες εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού, με ένα μικρό βιογραφικό της κάθε μιας, μια περίληψη των εφαρμογών τους, βασισμένη τόσο σε διαφημιστικό υλικό όσο και σε γνωμοδοτήσεις χρηστών των εφαρμογών αυτών. Ο σκοπός του κεφαλαίου αυτού δεν είναι να συγκρίνει ή να διαφημίσει κάποια εταιρεία. Ο μοναδικός σκοπός είναι να αναφερθούν οι κυριότερες εφαρμογές λογιστικής και το ιστορικό τους. Τέλος, , πρότεινα ένα σύστημα που πιστεύω θα βοηθήσει τόσο τον λογιστή όσο και την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία, και μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τον άμεσο κρατικό έλεγχο: Την online ενημέρωση των υπολογιστών του Υπουργείου Οικονομικών με τις συναλλαγές που γίνονται μεταξύ επιτηδευματιών.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογιστική - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Προγράμματα
Μηχανοργάνωση - Ηλεκτρονικοί υπολογιστές

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.