Αντλίες θερμότητας αέρα/νερού και αντλίες γεωθερμίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Αντλίες θερμότητας αέρα/νερού και αντλίες γεωθερμίας

Τζάνης, Μάριος

H CTC παρουσιάζει το CTC EcoHeat και τις αντλίες θερμότητας CTC EcoAir Σε μια περίοδο όπου η αύξηση του κόστους ενέργειας και της περιβαλλοντολογικής ανησυχίας, η ανάπτυξη μη ενεργοβόρων προϊόντων κρίνεται απαραίτητη. Η Φθηνότερη ενέργεια είναι φυσικά αυτή που δεν χρησιμοποιούμε. Μέτρα μείωσης της σπατάλης ενέργειας όπως η επιπρόσθετη μόνωση, αλλά και η βελτίωση των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών, ωφελούν το περιβάλλον αλλά και την οικονομία. Ακόμα μια βοήθεια προς το περιβάλλον είναι η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας. Αλλά γιατί να μην αξιοποιήσουμε την ηλιακή ενέργεια η οποία έχει αποθηκευτεί στο νερό, στα βράχια, στον αέρα και στο έδαφος; Αυτό ακριβώς συμβαίνει όταν εγκαθιστούμε τις αντλίες θερμότητας. Η ενέργεια που σπαταλούμε για να βρούμε την ενέργεια αυτή την κερδίζουμε πίσω στο τριπλάσιο! Αυτό το τεχνικό εγχειρίδιο είναι προσαρμοσμένο για το κλίμα της Σουηδίας. Θεωρητικά η λειτουργία αυτή ισχύει για όλες τις χώρες αρκεί να διαφοροποιήσουμε κάποιους παραμέτρους σε σχέση πάντα με τα νέα γεωγραφικά δεδομένα.

Thesis
NonPeerReviewed

Γεωθερμική ενέργεια
Θέρμανση και κλιματισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.