Ρόλος και ενίσχυση της αγροτουριστικής δραστηριότητας το παράδειγμα του Νομού Ηλείας.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Ρόλος και ενίσχυση της αγροτουριστικής δραστηριότητας το παράδειγμα του Νομού Ηλείας.

Κανελλόπουλος, Δημήτριος - Χαράλαμπος

Ο αγροτουρισμός ξεκίνησε περίπου στα τέλη του 19ου αιώνα όταν άνθρωποι των τότε αστικών κέντρων μετακινούνταν στην εξοχή με το μέσο της εποχής τον σιδηρόδρομο. Στην Ελλάδα τα πρώτα βήματα του αγροτουρισμού έγιναν την δεκαετία του 80. Στην ουσία πρόκειται περί μορφής εναλλακτικού τουρισμού που δραστηριοποιείται σε αγροτικές κυρίως περιοχές από τους κατοίκους τους. Στόχο έχει να προσελκύει ανθρώπους που ζουν συνήθως στα αστικά κέντρα και θέλουν να αποδράσουν σε ένα ήρεμο περιβάλλον στην ύπαιθρο. Έτσι οι επισκέπτες έχουν την δυνατότητα να περάσουν κάποιο διάστημα σε ένα φυσικό περιβάλλον, να γνωρίσουν την χλωρίδα και πανίδα, ακόμη και τον τρόπο ζωής λαμβάνοντας μέρος σε δραστηριότητες που συνδέονται με τη φύση. Οι δραστηριότητες παρέχουν στον επισκέπτη άνετη διαμονή, αναψυχή, ξεκούραση, δυνατότητες για άθληση, χόμπι κ.ά.. Περιλαμβάνουν ενοικιαζόμενα δωμάτια, εστιατόρια οικογενειακής μορφής με τοπική παραδοσιακή κουζίνα, χώρους άθλησης και αναψυχής σε περιοχές με φυσικές ομορφιές, πολιτιστικές εκδηλώσεις, εργαστήρια παραγωγής ειδών λαϊκής τέχνης με χαρακτηριστικά της τοπικής παράδοσης ή ειδών διατροφής που αξιοποιούν τα ντόπια προϊόντα. Μάλιστα σε ομάδες αγροτών που έδειξαν ενδιαφέρον παρασχέθηκαν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης σε τομείς ανάλογους με την απασχόληση τους, ώστε να αποκτήσουν επαγγελματική ικανότητα για να παρέχουν στους τουρίστες καλές υπηρεσίες και προϊόντα ποιότητας.

Thesis
NonPeerReviewed

Αγροτουρισμός - Διοίκηση και οργάνωση
Τουρισμός - Περιβαλλοντικές απόψεις

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.