Βελτίωση υπάρχοντος και κατασκευή νέου αυτόνομου φωτιστικού δρόμου με τη χρήση P/V τεχνολογίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Βελτίωση υπάρχοντος και κατασκευή νέου αυτόνομου φωτιστικού δρόμου με τη χρήση P/V τεχνολογίας

Σωτηριάδης, Άγγελος
Μαλτσάν, Ενγκίν

Η ύπαρξη ζωής στη γη οφείλεται στον ήλιο. Τα φυτά, για την φωτοσύνθεση, χρειάζεται ηλιακό φως. Ο άνθρωπος εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια χρησιμοποιώντας ηλιακά ηλεκτρικά στοιχεία, πλαίσια ηλιακών κυψελίδων, και γιγαντιαία κάτοπτρα. Έτσι θερμαίνεται νερό και παράγεται ηλεκτρική ενέργεια. Η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία, γιατί θα υπάρχει για πάντα και δεν μολύνει καθόλου την ατμόσφαιρα της γης. Αρχικά παρουσιάζεται η ιστορική εξέλιξη των φωτοβολταϊκών συστημάτων. Στη συνέχεια αναφέρεται η αρχή λειτουργία τους και αναλύονται τα φωτοβολταϊκά στοιχεία. Παρακάτω διαχωρίζονται τα διασυνδεδεμένα συστήματα και καταγράφονται τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους. Στο τέλος υπάρχουν εικόνες της κατασκευής και παρατίθενται τα συμπεράσματα.

Thesis
NonPeerReviewed

Τεχνολογικές καινοτομίες
Ηλεκτρική ενέργεια - Περιβαλλοντικές απόψεις
Ηλιακή ενέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.