Σύγκριση ιστοσελίδων Υπουργείων = Ministries Sites Comparison

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Σύγκριση ιστοσελίδων Υπουργείων = Ministries Sites Comparison

Γκουγκουγιάννη, Ελένη

Η ραγδαία ανάπτυξη του διαδικτύου είχε σαν αποτέλεσμα την εμφάνιση μιας νέας μορφής διαφήμισης που ονομάζεται ηλεκτρονική παροχή πληροφοριών μέσω αντιστοίχων ιστοσελίδων και ενημέρωση πολιτών. Η συνεχόμενη λειτουργία των διαφόρων υπουργείων σε αυτό το τομέα αναμένεται να αποτελέσει μια επικοινωνιακή πρακτική του μέλλοντος, στην οποία είχε στοχεύσει εκ τον προτέρων Η Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να τεθεί σε λειτουργία έως το 2010 σε όλα τα μέλη Κράτη για αναβάθμιση της Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και καλύτερης Ηλεκτρονικής υπηρεσίας ως προς των Πολίτη. Έτσι πραγματοποιήθηκε έρευνα σύγκρισης Ιστοσελίδων Υπουργείων, η οποία επικεντρώθηκε στα Υπουργία Πολιτισμού, Οικονομικών, Περιβάλλοντος ενέργειας και κλιματολογικής αλλαγής, Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, Πολιτικής ανάπτυξης και τουρισμού, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Εθνικής Αμύνης, Παιδείας και Θρησκευμάτων και Εξωτερικών. Βέβαια αυτό το οποίο μπορεί να συμπεράνει κάποιος είναι πως κάθε Υπουργείο προσπαθεί να λειτουργεί μια αξιόλογη ιστοσελίδα η οποία θα προσφέρει τις κατάλληλες πληροφορίες στους επισκέπτες. Επίσης στοχεύσουν να καλύψουν τις ιδιαίτερες προσωπικές προτιμήσεις των ατόμων που επισκέπτονται τους διδακτικούς χώρους τους. Πρόσφατες έρευνες αναφέρουν πως οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά ποιες είναι οι προσδοκίες τους σχετικά με την ποιότητα εξυπηρέτησης από τα διάφορα Υπουργεία που επιλέγουν να επισκεφτούν ηλεκτρονικά. Όμως οι απαιτήσεις αυτές είναι δυσκολότερο να εκφρασθούν στην ποιότητα εξυπηρέτησης στη παροχή ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τα αρμόδια Υπουργεία.

Thesis
NonPeerReviewed

Ιστοσελίδες - Σχεδίαση
Δημόσιοι οργανισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.