Τουριστικός οδηγός της Κοζάνης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Τουριστικός οδηγός της Κοζάνης

Τσιολάκη, Ευαγγελία

Η εργασία αυτή είναι μία συνοπτική αλλά και περιεκτική παρουσίαση της πόλης της Κοζάνης. Η παρουσίαση δεν αρκείται μόνο στην παράθεση στοιχείων και πληροφοριών τουριστικού ενδιαφέροντος, πχ. Καταλύματα, εστιατόρια, κλπ. Ξεκινά με μια ενδεικτική ιστορική επισκόπηση της περιοχής και συνεχίζει με την παρουσίαση της σημερινής διοικητικής οργάνωσης και εξέλιξης της πόλης σε επίπεδο Περιφέρειας και στον ευρύτερο Ελλαδικό χώρο. Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στην ιδιαίτερη Γεωμορφολογία του νομού η οποία έχει παίξει ξεχωριστό ρόλο τόσο στην ιστορική του εξέλιξη όσο και στην οικονομική και τουριστική του ανάπτυξη. Η παρουσίαση της οικονομικής δραστηριότητας της περιοχής εστιάζει στα ενεργειακά έργα, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, και φυσικά στην τουριστική ανάπτυξη. Η τελευταία βασίζεται τόσο στο ποικιλόμορφο και ιδιαίτερου κάλλους φυσικού περιβάλλοντος του νομού όσο και στην πλούσια λαογραφική παράδοση της. Οι λαογραφικές παραδόσεις και τα πολυάριθμα δρώμενά είναι πόλος έλξης όχι μόνο στην πόλη της Κοζάνης αλλά και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα και παραδοσιακούς οικισμούς του νομού. Η εργασία ολοκληρώνεται με σύντομη περιήγηση στα κυριότερα μέρη του νομού με ξεχωριστό ιστορικό, οικονομικό ή τουριστικό ενδιαφέρον και τελειώνει με την παράθεση εύχρηστων πληροφοριών για τα αξιοθέατα της περιοχής (τηλέφωνα, διευθύνσεις, ώρες λειτουργίας, κα.) και την βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε για την συγγραφή της. Οι πληροφορίες και η βιβλιογραφία μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα στον επισκέπτη και σε όποιον θελήσει να μάθει περισσότερα για την πόλη και την περιοχή.

Thesis
NonPeerReviewed

Τουριστική ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.