Η αγορά των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η αγορά των βιολογικών προϊόντων στην Ελλάδα

Σιουαΐπη, Μαρσέλα

Στην συγκεκριμένη εργασία θα ασχοληθούμε με το επίκαιρο θέμα της Ελληνικής αγοράς Βιολογικών Προϊόντων όπως επίσης και με το εμπορικό ισοζύγιο της. Οι βιολογικές καλλιέργειες αποτελούν ένα σφαιρικό σύστημα γεωργικής παραγωγής φυτικών προϊόντων, που ως σκοπό έχουν την παραγωγή προϊόντων υψηλής βιολογικής αξίας, χωρίς όμως να χρησιμοποιούν στην παραγωγή ορμόνες ή αντιβιοτικά σκευάσματα. Η βιολογική κτηνοτροφία από την άλλη, είναι ένα σύστημα εκτροφής που στηρίζεται στη φυσική διαβίωση των ζώων. Για την εξασφάλιση της φυσικής διαβίωσης χρησιμοποιεί βιολογικά προϊόντα, ή περιορίζει στο ελάχιστο τη χρήση φαρμάκων. Η βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία αποτελεί μια νέα προοπτική που επιβεβαιώνεται από την αυξανόμενη ζήτηση των προϊόντων της τόσο διεθνώς όσο και στην εγχώρια αγορά. Είναι φανερό ότι η επέκταση της βιολογικής γεωργίας, βοηθά στον περιορισμό των αποθεμάτων και την προστασία του περιβάλλοντος. Όμως δεν μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα ότι αυτή αποτελεί εναλλακτική επιλογή για επέκταση πέραν της μικρής μειοψηφίας παραγωγών. Αυτή τη στιγμή η οικονομική επιτυχία της βιολογικής γεωργίας – κτηνοτροφίας, εξαρτάται κυρίως από τις υπερτιμημένες τιμές των προϊόντων τους. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα που παρουσιάζει μεγάλο αριθμό νησιών και γεωμορφολογικά οριοθετημένες ενότητες εκτάσεων μπορεί να θεωρηθούν πρόσφορες για την ανάπτυξη της βιολογικής γεωργίας.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.