Παραγωγή κονσερβοποιημένης ελιάς, ποιότητας και διασφάλισης της ποιότητας, από παραγωγό βιομηχανία του Νομού Πιερίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Παραγωγή κονσερβοποιημένης ελιάς, ποιότητας και διασφάλισης της ποιότητας, από παραγωγό βιομηχανία του Νομού Πιερίας

Κουτλουμπάση, Αλίκη

Η εταιρεία ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. <Olymp> ιδρύθηκε το έτος 1990, από συγχώνευση και απορρόφηση ομόρρυθμων εταιρειών και ατομικών εταιρειών που δραστηριοποιούνταν στο χώρο της ελιάς από το 1965. το εργοστάσιο και τα γραφεία της βρίσκονται στο 3ο χιλ. Κατερίνης-Λάρισας, σε ένα ιδιόκτητο χώρο περίπου 16,000 τετραγωνικών μέτρων, ενώ οι κτιριακές της εγκαταστάσεις της ξεπερνούν τα 4,500 τετραγωνικά μέτρα. Στο χώρο αυτό βρίσκονται περίπου 400 δεξαμενές ζύμωσης και αποθήκευσης της ελιάς, Η εταιρεία τα τελευταία δέκα έτη είναι καθαρά εξαγωγική σε ποσοστό πάντα μεγαλύτερου του 85% του τζίρου της, και η εξαγωγική της δραστηριότητα περιλαμβάνει περίπου 40 χώρες με κύριο άξονα, σε ποσοστό 50% την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη αξιοποιώντας βέβαια το πλεονέκτημα της γεωγραφικής θέσης. Αναφορικά με την διάθεση και τη διανομή των προϊόντων θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία δεν διαθέτει μεταφορικά μέσα προκειμένου να προωθηθεί το προϊόν στα τελικά σημεία πώλησης. Η μεταφορά των τελικών προϊόντων είναι αποκλειστική ευθύνη του πελάτη. Επομένως το τελικό σημείο πώλησης για την εταιρεία είναι η αποθήκη τελικών προϊόντων. Δεν υπάρχει δίκτυο διανομής-διακίνησης υπό την ευθύνη της βιομηχανίας. Η πολιτική της εταιρείας αφορά την συνεργασία της με μεγάλους οίκους εισαγωγής του εξωτερικού είτε με μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων οι οποίοι αναλαμβάνουν την προώθηση των προϊόντων.

Thesis
NonPeerReviewed

Κονσερβοποίηση - Βιομηχανία και εμπόριο
Ελιά
Ελιά - Οργανική γεωργία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.