Αυτόματη εμφιαλωτική μηχανή

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Αυτόματη εμφιαλωτική μηχανή

Μπέλλος, Δημήτριος

Το υδραυλικό σύστημα είναι μια σύγχρονη τεχνολογία που δημιουργήθηκε πριν μερικές δεκαετίες. Πρώτος ο Harry Vickers, στην περίοδο του μεσοπολέμου, εφεύρε την πτερυγιοφόρο αντλία και την βαλβίδα κατευθύνσεως με ολισθαίνον έμβολο. Μερικές τεχνικές του υδραυλικού συστήματος όπως είναι οι ένθετες βαλβίδες και ο έλεγχος με μικροϋπολογιστές αναπτύχθηκαν μετά το 1970 και η ανάπτυξή τους συνεχίζεται μέχρι και σήμερα. Η χρήση της πτερωτής που κινείται με νερό είναι τόσο αρχαία όσο και η προϊστορία της . Το λάδι ελιάς έχει μεγάλη παράδοση στην Ελλάδα και φυσικά οι άνθρωποι στην αρχαία Ελλάδα έπρεπε με κάποιο τρόπο να το βγάζουν απ' τις ελιές χωρίς να τους βγαίνει το λάδι απ' την προσπάθεια! Υπήρχαν και τότε (όπως υπάρχουν σε ευρεία χρήση και μέχρι σήμερα) πιεστήρια που με την δύναμη που εφαρμόζεται σε έναν κοχλία καταφέρνουν να συμπιέζουν οτιδήποτε χρειαστεί. Η δύναμη όμως που απαιτείται για την λειτουργία τους είναι συνήθως μεγάλη κάνοντας ιδιαίτερα κουραστική την χρήση τους.

Thesis
NonPeerReviewed

Εμφιάλωση - Σύστημα ποιότητας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.