Συστήματα ειδοποίησης οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω ασύρματων τεχνολογιών, για την αποφυγή ατυχημάτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Συστήματα ειδοποίησης οχημάτων σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, μέσω ασύρματων τεχνολογιών, για την αποφυγή ατυχημάτων

Ζήκος, Ιωάννης

Πολλά τροχαία ατυχήματα συμβαίνουν λόγω έλλειψης ειδικής σήμανσης (τριγώνου) από ακινητοποιημένα οχήματα στο οδικό δίκτυο. Σε περίπτωση ατυχήματος σε περιοχές με χαμηλή ορατότητα λόγω καιρικών συνθηκών ή μορφολογίας του οδικού δικτύου οι συγκρούσεις οχημάτων οδηγούν συνήθως σε περαιτέρω ατυχήματα (καραμπόλες). Εφαρμόζοντας το προτεινόμενο σύστημα σε κάθε όχημα δίνεται η δυνατότητα σε έναν οδηγό να ειδοποιεί τα υπόλοιπα οχήματα σε περίπτωση ακινητοποίησης του, δίνοντας έναν εύλογο χρόνο αντίδρασης μειώνοντας έτσι την πιθανότητα για ένα επιπλέον τροχαίο ατύχημα. Το σύστημα έχει, επιπλέον, την δυνατότητα για αυτόματη ειδοποίηση σε περίπτωση που ο οδηγός, λόγω τραυματισμού, δεν είναι σε θέση να το ενεργοποιήσει χειροκίνητα. Η αυτόματη ενεργοποίηση του συστήματος γίνεται μέσω επιτανχυσιομέτρου. Επιπροσθέτως, μπορεί να φανεί χρήσιμο και σε περιπτώσεις που το όχημα έχει εκτραπεί εντελώς από το οδικό δίκτυο και δεν είναι ορατό από τα διερχόμενα οχήματα. Μέσω του στίγματος που θα εκπέμπει, οι οδηγοί θα είναι βέβαιοι ότι έχει συμβεί ατύχημα ακόμα αν και αυτό δεν είναι ορατό.

Thesis
NonPeerReviewed

Ατυχήματα - Ελλάδα
Ασύρματη επικοινωνία, Συστήματα της
Αυτοκίνητα - Βιομηχανία και εμπόριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.