Χρονοδιακόπτης συσκευών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Χρονοδιακόπτης συσκευών

Μιμίδης, Ζωρζής

Το πρόβλημα που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε εδώ ήταν η σύλληψη και η κατασκευή ενός χρονοδιακόπτη για οικιακές συσκευές. Το ζητούμενο μας ήταν να έχουμε μια ηλεκτρονική συσκευή η οποία αν ρυθμιστεί κατάλληλα θα μπορεί να ενεργοποιήσει (ή να απενεργοποιήσει) μια οικιακή συσκευή όπως το πλυντήριο. Έστω για παράδειγμα ότι θέλουμε να ξεκινήσουμε ένα πρόγραμμα του πλυντηρίου μέσα στις ώρες που η ΔΕΗ μας χρεώνει σύμφωνα με το νυχτερινό τιμολόγιο, αλλά εμείς λείπουμε από το σπίτι. Πως μπορούμε να το πετύχουμε αυτό; Με βάση τα παραπάνω, εξαρχής καταλαβαίνουμε τα εξής: 1ον. Εφόσον θα χρησιμοποιείται μαζί με οικιακές συσκευές, πρέπει να τροφοδοτείται από οικιακό ρεύμα. 2ον. Πρέπει να έχει μια έξοδο που θα συνδέεται με το on-off της συσκευής 3ον. Πρέπει να μπορεί να ρυθμιστεί εύκολα, και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. 4ον. Χρειάζεται ο χρονοδιακόπτης να έχει ένα βολικό μέγεθος και μία εύχρηστη διάταξη των εξαρτημάτων του. Αν λοιπόν πληροί όλες αυτές οι προϋποθέσεις τότε έχουμε μία εύχρηστη συσκευή για το σπίτι στη διάθεση μας, που υπόσχεται να μας γλιτώσει χρόνο και χρήμα. Στην πορεία αυτής της εργασίας θα δείξω τη λύση που προτείνουμε, η οποία, με βάση τις παραπάνω απαιτήσεις, έχει τα εξής χαρακτηριστικά: Είναι φτιαγμένο από απλά υλικά (φτηνά, προσιτά και δουλεύονται εύκολα), κατασκευάστηκε “στο χέρι”, έχει ικανοποιητικό βάρος, μέγεθος και προδιαγραφές για τη δουλειά που το θέλουμε.

Thesis
NonPeerReviewed

Χρονομεριστική μίσθωση
Ηλεκτρικός εξοπλισμός και συσκευές
Λογισμικό εφαρμογών - Ανάπτυξη

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.