Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα : οι προοπτικές των διεθνών συνεργασιών και η προσέλευση ξένων επενδύσεων.

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share
2014 (EN)
Η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα : οι προοπτικές των διεθνών συνεργασιών και η προσέλευση ξένων επενδύσεων.

Μαλάμου, Παναγιώτα

Η εργασία αυτή παρουσιάζει στοιχεία όσον αφορά την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα. Δίνει έμφαση στις ήδη υπάρχουσες διεθνείς συνεργασίες της Ελλάδας όπως επίσης και στις προοπτικές για νέες συνεργασίες. Αναφέρεται η Ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, το νομοθετικό καθεστώς, οι κλιματικές συνθήκες, στις ευκαιρίες που προκύπτουν καθώς επίσης και στην Ελληνική βιομηχανία. Αναλύονται τα οφέλη του Ελληνικού κράτους και οι επενδυτικοί στόχοι της Ελλάδας. Γίνεται ανάλυση στους τρόπους προσέλκυσης ξένων επενδυτών μέσο επιχορηγούμενων προγραμμάτων, στα στοιχεία-μαγήτες για το ξένο νόμισμα και στους οργανισμούς που υπάρχουν για να βοηθήσουν την ανάπτυξη. Τέλος παρουσιάζονται τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την συλλογή των στοιχείων που έχουν μελετηθεί για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ελλάδα και στην προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Thesis
NonPeerReviewed

Επενδύσεις, Ξένες
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Greek

2014


cc_by_nc_nd*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)